Proces učenja tehnike transcendentalne meditacije

Proces učenja tehnike transcendentalne meditacije

Ljudi se često pitaju mogu li naučiti tehniku transcendentalne meditacije sami bez učitelja, pomoću video ili pisanih tutorijala.

Odgovor na to pitanje jednak je odgovoru na pitanje: "Mogu li naučiti voziti automobil i položiti vozački ispit bez praktične vožnje uz prisutnost instruktora?"

Netko će možda misliti da je to moguće ako smetne s uma da vožnja automobila ne znači puko pritiskanje kvačila, gasa i kočnice, prebacivanje brzina i okretanje volana.
Lako je pokrenuti i zaustaviti auto. No voziti automobil na siguran način po sebe i okolinu iziskuje daleko više znanja koje je nemoguće savladati bez iskusnog instruktora koji će Vam u tih 30 sati praktične ali sigurne vožnje predočiti gotovo sve moguće situacije koje su važne za Vašu sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu.
Pri tome, možete biti opušteni jer ne riskirate izazvati prometni udes ako zabunom, umjesto kočnice pritisnete papučicu gasa.

Zadaća instruktora je da pravovremenom reakcijom spriječi neželjene posljedice koje može uzrokovati Vaš nedostatak znanja i iskustva.

Proces učenja tehnike transcendentalne meditacije odvija se slično kao i učenje vožnje.
U početku, dok poduzimate prve korake instruktor je tu da Vas vodi, ispravi vaše pogreške i usmjeri cijeli proces ka prirodnom, jednostavnom oslobađanju uma koji počne slijediti svoju prirodnu sklonost ka miru i zadovoljstvu.
Sljedećih dana na tečaju instruktor provjerava Vašu praksu, stručno rješava sve probleme s kojima se susrećete i vodi Vas u pravcu sve boljeg i ispravnijeg savladavanja tehnike transcendentalne meditacije.

A i nakon završenog tečaja instruktor je taj kojeg uvijek možete nazvati i zamoliti da vam pomogne ako naiđete na problem koji ne znate ili ne možete razriješiti.

Prijava Zagreb / Pula

Tečajevi


Ispis